Van studentikoos kleinkunstgroepje tot een volwaardige Nederlandstalige popband. Op drie jaar maakte Stadswacht evenveel identiteitscrisissen door als Miley Cyrus herself. Toch hebben ze in die tijd ook een sterk repertoire opgebouwd met een live reputatie om u tegen te zeggen.


Wat Stadswacht echt is, ligt aan wie er luistert. Voor sommigen is dat de volle sound die stevig buiten de lijntjes kleurt, voor anderen zijn het de teksten die uit het leven gegrepen zijn. Alleszins is Stadswacht toegankelijk voor zowat iedereen behalve hardstylefans, maar ook daar wordt volop aan gewerkt.


In 2016 kwamen met de eerste EP ‘Kopzorgen’ die goed werd onthaald en veel toonde van de kleinkunstachtergrond die de muzikanten delen. Voor de huidige EP "weg" koos Stadswacht meer voor de pop-kant van het verhaal, wat ook duidelijk te merken is in de Singles "Vecht" en "Allemaal willen wij de hemel".“Creatief, pakkend en herkenbaar luidt het eindoordeel..”

– Veto 2017


Stadswacht besteeg reeds vele podia en zoekt constant nieuwe manieren om haar muziek te verspreiden. Hopelijk met resultaat.

Telefonisch: +32 4 93 71 38 81

© Stadswacht 2015-2018