X
Back to the top
  1. Weg Stadswacht 3:37
  2. Morgen (Als Ik Toen Wist) Stadswacht 3:15
  3. Allemaal Willen We De Hemel Stadswacht 2:59
  4. Vecht Stadswacht 3:08
  5. Wat Je Horen Wil Stadswacht 3:50

About

Over Stadswacht

Het Nederlandstalige popproject Stadswacht is ondertussen welgekend. De songwriting van Jef Dijckmans en Emile Derache wordt vertaald met muzikanten Tom Herseele (Cello), Freya Dasseville (Bas), Joshua Ongenae (Drums) en Joppe Vanketswinkel (Keys). Samen zoeken ze een organische en eerlijke manier om songs tot leven te wekken. Het doel heiligt daarbij de middelen. Agressieve synthesizers sluiten intieme eerlijkheid niet uit. Stadswacht vindt steeds weer een manier om impact te hebben op haar publiek.

Dat laatste wisten ze aan te tonen met de crowdfunding voor hun eerste full album. Hiermee wist de band meer dan 11.000 EURO op te halen. De plaat zal het verhaal vertellen van hoe de zes twintigers de zoektocht ervaren doorheen de jaren waarin het zogezegd allemaal moet gaan gebeuren. Loslaten, keuzes maken en de constante onzekerheid. Daarbij vonden ze een krachtige duistere sound die live door merg en been gaat.

In België is dat alvast niet onopgemerkt gebleven. Op voorprogramma’s als die van Raymond van het Groenenwoud, Yevgueni en De Mens is de band graag gezien. Ook de Belgische radio’s pikten de songs “Allemaal willen wij de hemel” en “Als ik Zwijg”, die te vinden op eerdere EP’s, reeds op. De verwachtingen rond hun nieuwe plaat die in het voorjaar van 2021 zal uitkomen zijn dan ook hoog.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer updates!

 

About   Contact   Privacy Policy

© 2022 Stadswacht. All rights reserved. Built by Jef Dijckmans.